Sunday, May 5, 2013

01.05.13 Terjerite Agility Meistrivõistlused

Loomulikult ei olnud siin mõtlemistki, kas osaleme või mitte. Etteruttavalt ütlen, et korralduslik pool oli väga super ning südamest loodan, et alguse sai üks ilus traditsiooniga võistlus!

Nagu kõik järgnevadki võistlused oli ka seekord eesmärk panna piirang "tere kohtunik" etteastele rajal.
Esimene jooks, jep kiirustasin liiga starti. Mina ei tea, mis mesilane mind nõelab aeg-ajalt, et ruttan starti kuigi ise saan ju aru, et koer ei ole selles meeleolus, et koos minuga jooksma hakata. Ma justkui  kiiresti-kiiresti tahan selle algusega ühelepoole saada ja ise jalad-sõrmed ristis loodan, et kohtunike tervitusaktsioon vahele jääks. Berta oli viisakas ja kohe alguses tervitas kohtunikke ning alustas jooksu :D (hea kasvatus ikkagi!) Ei tea, kas sportlikus plaanis on see õige suhtumine aga mina olen võtnud  nõuks, et kui võistlusel toimub Berta „tere kohtunik“ etteaste siis raja eesmärk on koer jooksma saada ja nautida jooksu – kui tuleb viga siis seda korrigeerima ei hakka, vaid põrutame edasi ja naudime protsessi. Seega dsq oli garanteeritud, ei hakanud slaalomit korrigeerimagi (vot selline analüüsijupikene enne videot).
Aga nüüd etteaste muuvis:


Teine jooks - avastasin ühe vahva võtte kuidas Bertat ülesse kruvida :D seega teise jooksu algus oli väga hea! Üks vahva kohtunik jäi meile teele ette aga õnneks poolel teel "tere kohtunik" sooritusele mõtles Berta ümber ja jätkasime rada. Kui aus olla siis olin isegi rahul enda juhtimisega :D Nohjah see eelviimane tunnel, ega koer ikka ei lähe jah sinna kui selle ära blokeerida, seega vajaliku tunneli asemel läks ta poomi otsale ja sealt see dsq tuligi. Olin selle jooksuga väga rahul!
Ja nüüd muuvipilt:


Väga lahe võistlus oli!
Tiinale meeldetuletus,skleroositabletid aitavad raja unustamist vältida :D (sorry, see on nüüd vist viimane kord kui seda nina alla hõõrun!).
Õnnitlused Kristile, et nii Lumi kui Lexiga esikohad kätte võitles!

Järgmine aasta jälle!
ps. suuured tänud Svenile muuvide eest!

No comments:

Post a Comment