Friday, May 20, 2016

Pusztas Legacy Altariël hüüdnimega Nèra sai 1e aastaseks!


Ongi aastaring täis!
Minu väike umbuslik tulesäde mudilane on nüüd pubekas/pooltäiskasvanud. 10 kuud rõõmu on olnud temaga koos olla ning igav ei ole kordagi olnud.
Nèrast on sirgunud väga vahva rõõmus energiapomm, kes on alati ning igakell valmis minuga midagi koos tegema. Nagu väike must vari on ta minu kandade juures, kes aeg-ajalt arvab, et ta on terjer, kes on kohustatud kassidele jahti pidama, uksest õue tormama nagu terjerile kohane ning igale aiast möödujale paar sõimusõna kinkima. Kuigi … kuigi nii käitub ta ainult siis kui Berta tema kõrval. Kui Berta toas põõnab siis võib kass Triinu kasvõi tema nina alt mööda minna ning Nèra ei märka teda või aiast trobikond inimesi mööda marssida, teeb ta minuga tööd edasi, inimesi ainult silmanurgast kõõritades.
Muidugi on mudilane häälekas, arvake ise kui vahva see on kui hommikul Berta oma pesast saunalavale marsib (jep, Berta jätkab oma und hommikul köetud saunalaval), kõrval must mudilane klähvides teda saatma. Või õhtul kui Berta lõpetab võileivasööja ampsude lugemise ning suundub diivanile põõnama, saadab teda alati truult klähviv Nèra. Mul hakkab kerge kahtlus süvenema, et Berta kuulmine on sellest kiledast kiljumisest kannatada saanud (kahtlus ärkab siis kui Berta sõna ei kuula).

Nèra trennirindel läheb hästi, täpselt nii hästi nagu ühele koerabeebile kohane. Aegajalt õnnestudes ning ebaõnnestumistest õppides. Õppust võtab ta kiiresti, kuid trenniradadel on ta jalad ikkagi kiiremad kui minu reageerimisvõime. Esimesed võistlused on sellesse ühte aastasse mahtunud ning ees terendavad A0 võistlused. Paar näitust ka sinna sekka, kuid mitte väga palju.

Selline ja tuhat muud asja ongi Nèra esimesse eluaastasse mahtunud. On olnud ülipõnev ja tore aeg, mudilasega kooseksisteerimine on olnud puhas rõõm!
Palju õnne mu kullakallis!

Heltermaal praami oodates
Hetk hiljem ja ta hüppas seljataga olevatesse lilledesse








Ja nüüd väike võrdluse sessioon:

5,5 nädalane
3e kuune
aastane
aastane
 ... ütleme nii, et põõnata talle meeldib. Eelistatult diivanil ning pea padjal :)

Ahjaa eile tekkis Nèral/Bertal hulluse hetk. Berta puges diivani alla, kuhu Nèra titena mahtus aga enam mitte. Üks koer diivani all ja teine diivani alla kõõritamas, läks käima selline mängutuur, et tuba oli hiljem nii segamini kui olla andis.

Berta positsiooni sisse võtmas
Ma olen nii kurb!
Need 2 punast täppi on Nèra silmad :)
Mis teeeeed?
Bertal viskas üle ja läks kõrgemale positsioonile :)

Berta ja Nèra hulluse hetki on veel filmilindile jäädvustunud :)



Statistika:
Mina - kõik ideaalis, kui siis 2kg rohkem kui vaja
Berta - turjakõrgus paras, kaal 100gr rohkem kui vaja
Nèra - turjakõrgus mitteametlikult mõõdetuna 40cm ning kaal 9,6kg (tundub olevat ideaalkaalus)

No comments:

Post a Comment