Wednesday, March 15, 2017

Pärnus võistlemas

Pärnu AG karikasarja VI etapp
Koht: Pärnu
Aeg: 11.märts 2017
Kohtunik: Inga Järv

Otsustasin nii Berta kui Nèra panna Openile kirja ning väike mudilane pidi jooksma täiskõrgusel poomi. Päris hea kogemus oli joosta täpselt ühesugust rada mõlema koeraga korraga. Rada õppides õppisin ainult kuidas Nèraga joosta, Berta suhtes otsustasin, et rajal vaatan kus ma muudatusi tegema pean (etteruttavalt ütlen, et nii ka läks ning väga hästi toimis).
Kui varasemalt nähes inimesi A3s näiteks 2e koeraga jooksmas siis alati mõtlesin, et ohh kui lahe esimese koeraga teed nn testjooksu ja teisega rajale minnes juba tead ette kuidas joosta. Ma ei tea kuidas teistel on aga Berta ja Nèraga joostes see nii üldse ei olnud. Rada oli küll üks aga juhtimisvõtted ja kohad, mida pidi ekstra täpselt juhtima olid mõlema koera puhul nii erinevad kui olla üldse saavad. 
Sellel päeval sai 9 rada joostud (3 Bertaga ja 6 Nèraga) ning väsimuse märke nii endal kui koertel ei täheldanud, ju siis oleme heas vormis, vist?

Berta oli oma tublidus ise nagu alati, kui nuriseda siis seekordselt võistlusel ei saanudki Bertast seda kiiremat käiku kätte. Tema otsustas see päev sellise keskmise kiirusega sõita. Kuid kiiruse osas kompenseeris Nèra kõik, mis vajaka jäi (kusjuures päev varem trennis olles tundus mulle korra, et koer on oma kiirust kaotanud. Ohh kuidas võin vahel eksida). Nèral oli turbokäik sees ning draivi mitme koera eest! LAHE!



Kui Bertaga jooks on selline puhas nauding, kus igat hetke paned tähele ja naudid siis Nèraga on reaktiivkiirus, kus eesmärk on õigel ajal õiges kohas olla. Videost vaadates meenutab Nèraga jooks ikka sellist väikse paanikahäire laadset asja! Aga küll see koostöö meil sujuma hakkab, tuleb lihtsalt treenida treenida treenida!



Ülirõõmsaks tegid mind Nèra poomi kontaktid. Viimne kui üks olid ülimadalad. 100% tabamusega ja väga ilusad! SUPER! Kiirus oli poomil selline, mida ma trennides ei ole kunagi saavutanud. A kontakte ei ole harjutanud ja need on päris kõrged.

Kokkuvõttes oli Berta IIIs ning Nèra saavutas A0 midi klassis karikavõidu! Jeeeiiii!
Tubli tiim olime Pärnus!

Võitjate ühine pilt

No comments:

Post a Comment