Wednesday, January 16, 2013

Tekitame defitsiiti:)



Tänase trenni ettevalmistus algas mitu päeva tagasi. Koerale „tähelepanu defitsiidi“ tekitamine sujus hästi, kuigi aeg-ajalt (kordades vähem kui varem) lubasin endale Berta silitamist ja nunnutamist. Et olla kindel trenni õnnestumises tekitasin ka „söögi defitsiidi“, eelmine õhtu oli toidukogus pisikene ning hommikul sai ta ainult oma tavapärase hambakondi kätte. Senini ei ole ei enne trenni ega võistlust koera toidukordasid vähendanud või ära jätnud. Koer sööb meil kindlatel kellaaegadel, seega kui hommikul kell kukub on koer oma toidukausi juures, nii ka täna. Õnneks käsk „magama“ töötab alati, seega sai ka nüüd ta oma pessa tagasi suunatud ja toidu puudus ei tekitanud mingit tüli.
Paistab, et viimaste tegevuste märksõna on meil „defitsiit“ olnud :D

TAKO hallis soojendust tehes oli koer endine, kuigi teda tõlgendades nägin pisukest hajevil olekut. Aga mind see innustas, sest mina olin see tegur, kes sai koera hajevuse eemaldatud. Eriti häsi toimis slaalom. Kui koeraga slaalomit erinevate nurkade all läbida ja tempokalt on koer aktiivne ning teotahteline.

Otsustasin, et seni kui tajun koera erinevat käitumist ma püsivusega starte ei tee. Õnneks mäng enne starti õnnestus, sest rajale läks energilisus ise. Jep, koer kiire ja ületab tõkkeid. Ilmselt välisvaatluses ei märkaks keegi erinevust aga ise ma seda tunnetan. Katsetasin keset rada, et kui läbida nii, et koeraga väga ei suhtle, vaid karme käsklusi anda siis enne hüppe-tõket tekib koeral miniatuurne stoppamine (leiutasin uue eesitkeelse sõna). Selle üle rõõmustan, et saan enda oleku ja käitumisega koera motiveerida ning rajal kiiret jooksu teha, halb on see, et kiire jooks külmas ruumis ja üliaktiivne koera ergutamine võtab ikka väga võhmale! Kui ainult saaks jooksutrenne teha ...

Ühe positiivse asja leidsin veel, kuna koera meeleolu on hetkel kriitilise tähtsusega siis pööran ma rajal olles eriliselt palju tähelepanu enda õigele kehahoiakule ja kätetööle, mille tulemusena olid kõik koera suunamised perfektsed – ainult 2 juhtimise vga! Seega päris palju puhtaid radu täna (eksimus oligi 2l korral slaalomisse suunamisel, sest tõkestasin koera sisenemise nurga ja suunasin ta teise pulga juurest sisenema).

Jep, minu katsetused kandsid sellel treeningu vilja. Jeeee!

No comments:

Post a Comment