Sunday, May 12, 2013

11.05.13 VILE agility võistlus ehk slaalom ainult nõrkadele!?!


Kohe alustuseks  special tänu Keidale ja kiitus heale korraldusele, ajakava täpselt paigas ning asukoht võrratult kaunis!

Teistsugune ettevalmistus.
Tavapäraselt olen võistluskohas koera puuris hoidnud stardini ning enne starti meievahelise kontakti nimel tegutsenud. Seekord tegutsesime teistmoodi; enne starti tegime ühe väikse jalutuskäigu, Berta  jõudis linde metsas taga ajada  ja mudas püherdada. Jalutasime raja ääres inimeste seas, Berta uudistas koeri ja tutvus olukorraga ning kõik selleks, et rajal tema huvi teiste inimeste vastu vähendada. Kontakt koeraga saavutasin vahetult enne starti.
Jesss, see toimis!

Esimene start.
Põrgusse kui keeruline rada! Keeruline mitte just joosta aga meeles pidada! Koer oli rajal kiire ja ergas, koera-minu kontakt kadus kolmanda tõkke juures kui Berta rajalt välja tahtis joosta (eks videolt vaatan hiljem, kas oli see kohtuniku avastus või minu vale suunamine), sinna kadus ports väärtuslikke sekundeid. Ülejäänud rada oli super!  Puhas sooritus, kontaktpinnad puhtad, koer kiire. Natalja kiitis minu juhtimist (treener ei kiida meid kunagi niisama, vaid siis kui asi seda väärt on), kõik oli täiuslik, kontaktpindade näitamine/suunamine, stabiilne käe hoidmine jne.
0 vigadega rada aga kahjuks Berta ringijooksmine tõi meile 2sec ajalimiidi ületust. Tulemuseks, koht, ESIKOHT!

Koht, esikoht!
 
Teine start.
Põrgusse, veelgi keerulisem rada!. Keeruta ja keeruta ja siis veelkord keeruta. Juba õppides ajasin sassi kuhu nüüd ja mismoodi. Olime stardis viimased ja peale esimese koera jooksu tekkis mäluauk, et oot peale slaalomit peab 2 tõket võtma või kolm kui ta tunnelisse saadan? Otsustasin, et võtan rahulikult ja rajal vaatan numbreid (jajaaa kindlasti on selleks aega!!!). Start ja panime ajama, koer kiire nagu kahurikuul, mina juhtisin korrektselt ning jookseme ja jookseme. Korra silmanurgast märkasin kohtuniku dsq märki, kuid mõtlesin, et ju nägin valesti,. Jookseme ja jookseme ning peas vilksas, et miks põrguvärk see SLAALOM siin keset platsi passib! Segab ju!?! Jooksen ja peas käis läbi, et rada on kuidagi lühikene aga panin selle oma võistlusnärvi arvele. Koer oli kontaktne, kiire ja vigadeta rada. Finishis oli Natalja vastas ja küsis, et kas slaalomi jätsime meelega vahele?  Ahhhhh slaalom jäi ju tegemata ja siis meenus kogu rada!!! Treener kiitis minu juhtimist, just seda ta meilt igal võistlusel ootabki! Juhuuu! Vahet ei ole, et dsq aga mulle meie jooks meeldis! No eks järgmine kord siis üritan rada mitte unustada :D
Berta kimamine muuvis: http://www.youtube.com/watch?v=ef4JP_f-uv4  

See jäis siis meil teises stardis vahele! Foto: Elisabeth Heinrich

Kordan ennast aga mul on maru koer! Uskumatu kui hea tunne see on kui võistlus on läinud niimoodi nagu plaanitud. Kontakt koeraga hea ning meie meeskond oli täna hoos! Jep, meie seekordse võistluse kontol on üks minemajooks aga kipun arvama, et see oli minu vale juhtimine.

No comments:

Post a Comment