Monday, March 23, 2015

Viljandi Heimtali võistlus

Koht: Heimtali hobusekasvatus, Viljandi
Aeg: 14.03.2015
Kohtunik: Monika Põld


Ilm oli kevadine, soe ja päikseline. Lausa lust oli Viljandi sõitu ette võtta.

Kohale saabudes asusid minu auto kõrval  toimetamisi pealt vaatama kaks hobust, kellele pakkus suurt huvi, mida ma teen ja kes  Berta on. Kas just see ärritas koera või oli koer puhanud, kuid Berta oli energiline, rõõmus ja kontakte.

Berta ärritus kui hobust nägi. See oli ainult positiivne!
 1 ag rada
Monika rajad olid suhtelised kerged, paari keerulise kohaga. Kohe alguses kui koer slaalomisse sisenes imestasin siiralt, et miks ta niiii aeglaselt liigub, kuid õnneks keset rada sai ta hoo ülesse. Kontaktivigasid ei olnud, neid ma kontrollisin ekstra hoolsalt.

Tulemuseks 0 rada, millega läksime 6ndale kohale.



2 ag rada

Taaskord väga hea kerge rada v.a. poomile minek, mis oli väga halva nurga all. Planeerisin teha suurema kaare, et koer näeks poomi ja sinna läheks, kuid kogemata tegin liiga suure manöövri ning suunasin perfektse liigutusega koera tunnelisse. Manöövrit parandades avastasin, et oleks piisanud tunduvalt väiksemast kaarest, et koer poomile saata. See oli ainus eksimus, ülejäänud rada oli koer kiire, ökonoomsed kaared ning mitte ühtegi kontaktiviga! Lisaks panin rõhku sellele, et koera kaared oleks väiksed ehk näitasin madalalt ning üritasin välja nuputada millal ja kus oleks kõige õigem koera suunamuutust näidata. Mõne dsq  jooksu üle olen väga õnnelik, ja see oli see jooks.




3 rag rada

Rada alustades oli koer kiire, kontrollisin kontakte ning äärepealt oleksin päris raja alguses dsq võtnud, sest labajalg läks krampi ja komistasin aga õnneks peale paari lonkamist sai asi korda ja rada jätkus.  Kõik keerulised kohad läksid super hästi ja siis viimastel tõketel tegin lohakalt kontrat ja koer oligi valel pool tõket. Seal kus dsq tuli, süüdistan ennast, sets jalad olidki suuatud nii, et koer valestiläheks! Planeerisin 3e eestlõikamist, kuid nähes, et teised teevad seda osa hoopis teiselt poolt, läksin selle õnge, et otsustasin raja planeeringu ümber. Viga! Eestlõikamiste kasuks otsustades oleksin seda dsq-d vältinud ja meil oleks puhas tulemus kirjas.

Oleks oleks oleks ei ole tegija, seega seekord selline võistlus!




Väga vahvad rajad!

Asusime koduteele kui päike hakkas loojuma
Berta toetas oma pea minu jalale ja nii ta õhtul nohisedes magama jäi

No comments:

Post a Comment