Thursday, August 11, 2016

Veskimetsa möll

Koht: Veskimetsa

Aeg: 6-7. august 2016
Kohtunik: Svetlana Zolotnikova


Käisime Veskimetsas Sveta radasid jooksmas.
Rõõm on selles, et Sveta rajad on päris huvitavaks osutunud. Nad on piisavalt kerged, kuid nii mõneski kohas on ootamatud lõksud sees, mis sunnivad algusest lõpuni pingutama.


Berta etteaste
1 rada AG
Oleme Bertaga ikka imetandem, absoluutselt kõik keerulised kohad ning rasked nurgad teeme perfektselt ära ja siis lasen sisse dsq kohas, mis on raja kõige lihtsam koht! Nimelt üks out koht, kus oleksin pidanud konkreetsemalt koera suunama, võttis Berta otse ja nii see dsq lendaski meile. Rada enne ja pärast seda kohta oli perfektne! Isegi kontaktid olid ilusad ning ma lasin kontaktpinnal koeral oodata.
Aeg jooksis kuni meie raja lõpuni ning hiljem selgus, et oleksime oma ajaga ning puhta rajaga tulnud kindlalt kolmandaks. Puhas ta oleks tulnud, sest vead tulevad meil sisse ainult kontaktidest ja need tegi Berta perfektselt

2 rada AG
Oi see rada oli imekeerulise slaalomi sisenemisega, kus isegi väga oskuslikud koerad tegid sisenemisel vigasid. Bertal õnnestus see perfektselt ning ka keerulised lõksud tegime veatult ning kontaktpinnad said kõik kindlalt võetud ja siis tuli pauk luuavarrest! Lõpus oli tunnel ning sirge tõketel jooks, no ja enne viimast takistust otsustasin vabalt võtta ja nii kui lõdvaks lasin, otsustas Berta enne viimast tõket eemal oleva slaalomi võtta ja siis tõkkele minna. Jah, meil on toimiv käsklus „edasi“ ja jah, ma ei öelnud seda talle ning jah , kui ma oleks käskluse öelnud, ei oleks dsg-d tulnud

3 rada HY
Berta kiirus oli kolmandaks tõkkeks nii ülesse kruvitud, et selle raja dsq tuli meil kohas, kus mitte ükski koer isegi ei vaadanud valet takistust. Enne manöövrit otsustas Berta eemalolevasse tunnelisse minna ja siis manöövri sooritada (no loogiline ka ju, raja peab ju ikka ise keeruliseks jooksma)

Kokkuvõttes kuigi kõik Berta jooksud olid dsq tulemusega olen ma ülirahul meie tiimi sooritusega. Igal rajal oli ainult dsq tulemusega viga ja kõik ülejäänud oli ülikaunis!

Esmaspäevases trennis tegime EO maxi koerte finaalrada ning Tumanovi juhtimisstiilis. Ehk ülikauged ja kummalised saatmised. Uskumatu kuid Berta tegi ka imelikud slaalomi ja tunneli saatmised kaunilt ära ja siis raja kõike titekamas kohas teeme vea! Normaalne!


Nèra etteaste
AO 1 rada esimene päev
Normaalne start, normaalne ikka jutumärkides. No ei ole seda püsivust, nagu tagumikust saab nõelata. Väike püsivus tekib kui koer lamab aga ma ei tahaks väga hakata koeraga lamamiselt starti tegema. Koormab liigselt lihaseid ning liigeseid, koera anatoomiale on istudes või seistes start parem.
Kuna hirmsasti kardan koera kaua stardis püsima jätta siis alustasin seda rada kohas, kus ma muidu ei alustaks jooksmist. Sellest tingituna jooksis ta kolmandast tõkkest kaarega mööda ja paranduseks kulus ca 4sec.
Kiirus 5,37m/sec (üllatavalt hea, arvestades suuri kaari ning kolmanda tõkke parandusele kulunud suurt ajakulu)

A0 2 rada esimene päev
Jälle jantimine stardiga, seega taaskord suht valest kohast alustamine. Kuid seekord oli jooks ilusam, järsu tõmbamise tagajärjel kukkus pulk.
Kiirus 6,69m/sec



A0 1 rada teine päev
No plaat läks katki – alustasin starti valest kohast, sest kartsin koera mittepüsimist. Kolmanda tõkke juures ei saagi aru, kas koer libises või ilmselt liiga hilja näitasin talle tõket, sellest ka tema imelik komberdamine. Saime rajal dsq

A0 2 rada teine päev
Seekord mässasin stardiga päris kaua (kõik see susserdamine ka videos) kuid alustasin suhtkoht õiges kohas. Üllatusena tuli koera tunneli ees sahmerdamine, sest ta juba läheb päris enesekindlalt kaugeltsaatmisega tunnelisse. Viiekas tuli pulga mahaajamisel, kuid õnneks kaared oli suhteliselt ilusad noore koera kohta
Kiirus 6,84m/sec, mis mididest parim kiirus. Üllatavalt hea aeg, arvestades minu valsiga rapsimise tulemust ning ikkagi suuri manöövrite kaari võrreldes teiste koertega.

Teise päeva Nèra jooksude videoreportaaz (jätsin teise raja stardialguse mässamise sisse, et tulevikus meenuks, millised raskused meid algfaasis kummitasid)




Töö rindel jätkub ning läbi higi ja pisarate tähtede poole!

No comments:

Post a Comment