Wednesday, November 29, 2017

Treeningnipp, mis katkestas meie DSQ-de laine :)

Nèra on peaga mõtlev koer, kes olenemata oma kiirusest ei jookse rajal mõtlematult või läheks „lappama“. Ta jälgib mind väga teraselt ning töötab täpselt nii nagu mu kehakeel või verbaalsed käsklused teda juhivad. Oma printsessi treenin iseseisvalt, toetudes omaenda tarkusele, seega on mitmed vead ja apsakad juba ette sisse kodeeritud. 

A3e sattusime väga kiiresti ning olenemata sellest, et koer on nutikas ja ka minul mingid kogemused olemas, ei olnud see algus meil just väga kerge. Meeletu dsq-de sadu algas A3s, jah oli ka õnnestumisi, kuid need olid pigem sellised juhuslikud õnnestumised. Pikalt mõtlesin, et milles probleem? Treenime väga teadlikult, treeningutel ka kõige keerulisemad kombinatsioonid õnnestuvad ning panustasin väga koera tehnikale ning verbaalsete käskluste treenimisele. No ja siis selgus tõsisasi (loomulikult tänu abiväele, aitäh minu koeramaailma kaitseinglile Stefile), et probleem seisneb meie treeningmeetodites. 

Treeningutel kasutan väikest pinda, kus rada on ülesse ehitatud ca 15le tõkkele, mis koosneb rasketest kombinatsioonidest, kuid kohe kui võistlusel suurele platsile saabume, laguneb jooks alates 15st takistusest. Mõeldud tehtud, tuleb hakata üleplatsi rajatreeninguid tegema. Juba esimestel rajatreeningutel ilmnesid meie nõrgad kohad, mida lihvima asusime. Olen ise siiani hämmeldunud kui positiivselt need treeningud mõjunud on! Justkui imeväel on hakanud meil võistlustel rajad laabuma. Tõesti ei uskunud ise, et suure raja treenimise puudumine võib nii olulise tähtsusega olla. 

Rõõmustav on see, et olen valinud rajatreeningu trenniks keerulisi radu meie kuulsate kohtunike valimikust ning need õnnestuvad 90% juhtudel kohe esimesel katsel!. Ok jah, tunnistan, et lihvimise ruumi on, kus saaksime kaared väiksemaks või koera trajektoori ilusamaks kuid ikkagi puhtad rajad! Jeeiiieee!

Võtsin seisukoha, et üleplatsi rajatreening on täpselt selline nagu võistlus (v.a. hetkel kiige premeerimine, et välja ravida "lendkiike"). Absoluutselt iga jooks on selline nagu oleksin võistlusel, sama intensiivne, sama lahendus, sama rutiin, sama meelelolu .

Läbi raskuste tähtede poole, eks!



No comments:

Post a Comment