Tuesday, July 16, 2019

Avasin ukse uude hooaega!

Juuli võistluste seeria avasin seekord Viljandi võistlustega, kus kohtunikuks Roman Lukac.
Peale pikka kaalumist, otsustasin, et selle hooaja võtan rahulikult. Nädalavahetusel kui võistlen siis ainult ühel päeval ning teise päeva pühendan puhkamisele. Nii sai seekord ainult laupäev plaani võetud, kuigi ahvatlus oli suur.

Rajad olid väga head aga iga võistlusega saan kinnitust, et viimase aja trend on keerulised slaalomi sisenemised, kas lõksudega vürtsitatud või lihtsalt keerulised, mida ilma harjutamata ei saa kuidagi selgeks. Nii ka seekordsel rajal, päris keerukad slaalomisse minekud, mis vajasid oskusi (õnneks slaalom on meie üks tugevusi, mida olen teadlikult treeninud). Seekord oli ka paar lauged poomi pööret, mis jälle on meie meeskonna nõrkuseks. Üllatuseks olid mitte kiired rajad, mis nõudsid koera ideaalselt kuuletumist ning mitmeski kohas tugevat kiiruse maha võtmist. See oli üllatuseks, sest mingil põhjusel eeldasin, et kohtunike noorem generatsioon teeb ülikiireid ja sportlikke radasid. Selle asemel oli jube palju tagant käsklusi (näiteks Vantaal oli jaapanlase rajad tagantkäsklusi täis!!!).


Võistlustulle läksin teadmisega, et ühtegi lendkiike läbi ei lase ning eesmärk on ilus juhtimine, mitte tulemus. Etteruttavalt võin öelda, et kõigi nelja rajaga olen ülirahul! Ilus vaadata ning ilusti joostud. Kuigi 4st oli 3dsq ning HY oli puhas, olen uhke oma jooksude üle. Kui midagi nuriseda siis seda, et viimase AG raja puhta tulemuse rikkusin oma susserdamisega ära ning HY raja I koht läks selle nahka, et otsustasin aeglasemat turvalist manöövrit teha (unusta ära, seda enam ei tohi teha!).


Aga nüüd videod:




Viljandi uus võistluskoht on ülilahe! Väga hea joosta ning head tingimused.

Rõõm on see, et peale on kasvanud A3 mididesse uued koerad, kes sunnivad senisest rohkem pingutama rajal. Ei saa enam turvaliste lahenduste peale lootma jääda, vaid leida kiiremaid trajektoore. No ja A0st on ka peale tulemas ägedad midi koerad! Olen nii vaimustuses sellest, et selline pealekasv on mididesse tulnud! Nii äge!!! Jubedalt elan uutele midi ässadele kaasa. Viimasel võistlusel Reti jookse nähes ma vist ei hinganud ka kordagi kui nad rajal olid! Justkui ise oleks jooksnud! Äge tandem!

No comments:

Post a Comment