Friday, January 8, 2016

Lumine ilus talv

Kaunis lumega talv on käes ja mulle meeldib see ilus valge periood väga. Berta on lund alati nautinud ning selgus, et Nèra lausa kaifib seda valge ilma.
Isegi -17 kraadi juures Nèra lõõtsutas ja lamas lumes, et ennast jahutada. Lisaks ei oska mudilane lumes normaalselt käia, vaid sukeldub lume hange ja roomab nendes. Nojah, peaasi, et koer rahul oleks :)

Sai natukene lumehanges tuustida
Kohe kui fotoaparaat välja ilmub, võtab Berta poosi sisse
härmatunud mägede koer
väike lumemöll oli õues

Ahjaa üks vahva seik meenus. Berta on koer, kelle pärast ei pea jalutuskäigul muret tundma, et ta lahtiselt olles kuskile jookseks või jäljest joobnuna metsa tormaks. Mul ei ole vaja eriti teda vaadata, kas ta on meie pundis, sest ta on alati nägemiskauguses. Nii ka jaanuari esimestel päevadel jalutades jooksid koerad lahtiselt ja meie liikusime edasi. Rääkisime omavahel, et kui vahva, et inimesed porgandeid/õunu metsa toovad ning kändudele panevad, nii saavad metsloomad söönuks. Jalutame edasi ja siis mingil põhjusel vaatasin, kus on Berta. No ei ole seda koera! Hõikasin, ei mingit reageeringut. Misasja, mis juhtunud!!! Ehmatus oli suur ja siis meenus - PORGAND kännul, ÕUN puu all, TOIT metsas ja minu alati NÄLJAS russell!! Põrguvärk!
Hüüdsin võlukäskluse "sööma" ja metsaalt tuli välja keelt limpsav ümmargune Berta. Jep, ta oli kändudelt need porgandid ja õunad ära söönud. Naljakas oli kuid siis tekkis mure, et äkki tegi ta endale söömisega liiga (etteruttavalt ütlen, et ei juhtunud Berta raudse tervisega midagi :)). Muidugi terve jalutuskäik ähvardasin Bertat, et õhtul on kõik metsaelanikud meie akna taga ja nõuavad ärasöödud toitu tagasi eks siis Berta krõbinad lähevad loosi :)
Aga nii rahulolevat ja naerunäoga Bertat ei olegi varem näinud. Ilmselt ta nautis täiega metsaalust söömaaega.

Selline vahva puu. Ka sealt tahtis Berta ampsata aga õnneks olin mina kiirem
Tähelepanu pöörata Berta pilgule :)
Kaminasoojust nautiv täiskõhuga koer
Paraadfoto
No ei saanud jätta pildistamata kui koer ise poseerima hakkas
Muhelev mudilane

No comments:

Post a Comment