Wednesday, December 27, 2017

Sekund ja ongi Jõulud möödanik!

See aasta on treeningute mõttes nii kirju olnud, et isegi täiesti tavalist jõulutervitust ei ole õnnestunud siia kirjutada :) Jätkan siis sama rida, et jõulutervitus läbi treeningkirjelduste :)

Vahetult enne jõululaupäeva oli toimkonna trenn ning seekord sai valituks Mirja Lapanja Moravia Open 2016 mini/midi rada. Kui plaanile pilgu peale heitsin, tundus rada ehk liigagi lihtne olevat aga natukene süüvides märkasin, et peale A-d on üks vahva lõks ja enne kiike on üks tunnel, mis ilmselt tõmbab koera suurele kaarele.
Ja nii oligi peale A-d olev out-käsklus osutus parajaks pähkliks. Kui rada oli meie tiimile suhteliselt ok läbitav siis A-le järgnevat out käsklust lihvisin omajagu. Õnneks 2 viimast rada õnnestus puhtalt teha. Enne kiike olnud tunnel viiski koera väga suurele kaarele aga see on jälle see koht, mis oleks saanud lahendada (a) suuna käsklustega (need on mul väga algelises õppefaasis. Olen ootel, et maa ära külmuks ja saaksin neid kodus suuremal alal treenida. Hetkel tekitasin ühe treeninguga mudavälja ja pinnas muutus koerale ohtlikult libedaks); (b) eestlõikamine peale tunnelit. Kuid selliseid pimedaid eestlõikamisi ma kardan. Kui mul puudub kontroll kus koer on siis ma ei tee riskieestlõikamisi. Ilmselt võistlustel oleksin teinud ja see oleks õnnestunud, kuid treeningus kasutasin sülepöörde valikut.




Peale jõule tegin uuesti rajatrenni ning kohe esimeses jooksus oli näha, et 3 päeva agilityta mõjus Nèrale hullutavalt. Rajal oli kiljuv torpeedo ning mul oli üksjagu vaja pingutada, et koeraga ühte sammu pidada. Selleks treeninguks valisin Andreas Silfverbergi hiljutise raja, et tema käekirja tundma õppida. Tundub, et tegemist kohtunikuga, kellele meeldivad pikad vahemaad, tunnelid A ja poomi all ning ohtralt lõkse, mis varitsevad kiiretel lõikudel. Selle kohtuniku rada edukalt läbida on peamiseks eelduseks koerale, et ta iseseisvalt takistusi ei võtaks. Õnneks on mul takistuse mittevõtmise verbaalne käsklus veebruari treeningplaanis.



Väike pildiseeria jõulujalutuskäikudest:

Paraadfoto, otse vaat!
Vaadata alla!
Kivile ja otse vaat!
Vaadata alla!
No ja loomulikult on vajalik alati kohustuslik kännufoto! 


Berta kui proff fotomodell, oskab õigesti kaamerasse vaadata :)

Nèra heitis kosutavasse unne peale viimase külalise lahkumist 

No comments:

Post a Comment