Saturday, February 5, 2011

05.02. 2011 Cesar ja Berta mänguhoos

Täpselt õigel hetkel andis endast märku Christy, kes plaanis Cesariga jalutama minna. Asjad kokku ja asusime Bertaga teele.
Ühel ajal jõudsime Muraste metsa, koerad rihmast lahti ja möll sai alguse. Berta alguses vaatas, et mis jama see on, et Cesar iga puu najal jalga tõstab ja lähem uurimine oleks äärepealt lõppenud Berta täis pissimisega - õnneks olin kiire reageeringuga ja vältisin kollakas-valge Berta sündi :)

Olime poolel jalutusel kui arutasime Christyga Berta ja ühe hundikoera kokkupõrget, mille peale Christy teatas, et Cesaril on halb läbisaamine hundikoertega. Kui äkki ilmus meie seljataha hundikoer! Keset metsa, kolm koera, üks tibatillukene ja kaks suurt ning sellel äkki ilmunud koeral omanikku ei kuskil. Uhhh kus ma ehmatasin! Ceasar ja Berta on rõõmurullid aga iga uue koera ilmumine ja liidripositsioonide väljavõitlemine võib olla ootamatu. Ja nii algas Cesari ja politseikoera Rexi (nii ma ta ristisin, sest välimus oli tal selline) võimuvõitlus ja siis väike Berta neil jalus kakerdamas - tema ei taibanud asja :) Vot sellised riskid mulle ei meeldi ja nii ma kahmasin Berta sülle ja hõikusin Christyle kuidas oma koer selja taha panna ja ähvardav poos teise koera suhtes võtta. Eks natukene see aitas aga suured koerad tahtisd oma asja ajada. Ja nii kestis ca 20min koerte kaklus - õnneks ei olnud see vihane aga mäng ka see ei olnud. Cesar panin Rexi paika aga sellest hoolimata hakkas võõras koer meil järel käima ja nii kui ma Berta maha panin, hakkas Rex teda lakkuma ja näitas mehelikke huve tema vastu ülesse. Ja see ei meeldinud Cesarile ja nii hakkas jälle kerge konflikt tekkima. Nii me jaluatsime, et Berta süles ja 2 koera omavahel võimuvõitlust pidamas. Päris ebamugav olukord.
Üritasin Rexi suhtes ennast kehtestada aga vaata kui sa EI käsklust alustad: palun EI siis ei tule midagi välja. Rex kuri ei olnud ja oli sõbralik inimeste vastu aga ikkagi mulle ei meeldi selline pingestatud olukord.

Egas midagi koerad autosse ja läksime Vääna randa. Saabudes oli inimtühi rand aga kohe meie taha parkis auto ning sealsed inimesed palusid meil koerad kinni hoida, sest neil on kuri labrador....ehhh!
Õnneks said Berta ja Cesar ka rahus jalutada ja möllutada. Kokkuvõttes omapärane aga päris vahva jalutuskäik.
Nüüd Berta norskab ja valmistub õhtuseks trenniks :)

Berta jõudis just kaadrist välja joosta :
Lendkoer Berta ja Cesar
ps. loodan, et hundikoer Rex lõpetas oma hulkumise ja on nüüd oma kodus.

No comments:

Post a Comment