Monday, July 9, 2012

Kotkas, kajakas, rästikupesa, metsmaasikad, kukeseened ja muud elukad


...lühidalt meie Hiiumaa nädalavahetus. Kahe esimese komponendiga puutus Berta kokku, ülejäänutega meie.  Vaene väike valge koer ei saanudki pihta, mis sündmused tema pea kohal keerlesid – sõna otseses mõttes :D  

Kotkas
Berta kappas oma lemmikkännu kontsuga mööda hoovi ringi kui ühkäkki Indrek ütles, et vaata taevasse, kotkas peab Bertale jahti. Ja nii oligi, kõrgel-kõrgel siugles mööda taevast igavesti laia tiivasirutusega kotkas. Nii kui meie koer jooksis metsaservale, nii ka kotkas kõrgel siugles koera kohale, meie koer peatus, jäi ka kotkas samasse kohta seisma. Siin ei olnud kahtlustki, meie väike suure hingega koer oli sihikule võetud.  Esialgu oli vaatepilt päris vinge, sest ma pole varem näinud kuidas kotkas jahti peab. Kuid siis lükkas Indrek ümber minu väite, et nii pirakat koera nagu meie oma ükski kotkas ära ei vii, pidavat viima küll, mis see 7kilo lihast ühele võimsale linnule ikka teeb! Hirmul suured silmad, seega käsutasin koera tuppa! Koer toas, kadus ka see suur lind silmapiirilt.
Berta isiklikus järves
Jeee suplus
Äge! Äge! Äge!

Kajakad
Kui on meri, on puutoikad ja kui ka koer olemas siis tähendab see seda, et mina viskan puutoigast ja koer ujub sellele järgi. Nii ka seekord ja siis keset Berta suplust otsustasid 2 kajakat, et Berta on kohalik must-valge Läänemere heeringas ja teda võib saagiks kaasa küll võtta. Vaatepilt oligi selline, et  Berta vees suplemas, 2 merekajakat tiirlemas Berta peakohal, aeg-ajalt madalaid sööste tegemas. Aga sellel hetkel kui koer merest väljus, võis kajakate silmist hämmingut lugeda, sest üpris pea olid nad kadunud.

Rästikupesa
Võehhh!!! Leidsin ilusa metsmaasika koha, vaja ju talveks vitamiine koguda. Paar esimest prisket maasikat sain suhu pista ja haarasin järgmiste järgi kui äkki sisisedes siugles must rästik käe juurest oma pessa. Võehh!!! Kiljatus, röögatus, pikk hüpe maast ülesse ja eemale ning tormasin auto juurde. Jummal tänatud, et koer autos oli, see oleks rästikupessa ilmselt tuhnima läinud, jahikoer ikkagi :D

Metsmaasikad
Õnneks leidsin uue metsmaasika koha, seal ma tampisin maad ja sahmisin ning lasin maasikatel hea maitsta...nämmmm. Muidugi kui märkasin imelikku puutoigast siis esimene asi oli kiljatus, hüpe ja taaskord pidin veenduma, et tegemist seekord ikka puutoikaga.
Nämm. Need olid ilma rästikulisandita

Kukeseened
Mmmmm...kui head. Meie salajane kukeseene koht ei vedanud ka taaskord alt. Saime mõnusa pannitäie kukeseeni. Õhtusöögiks oligi, tänu minu lohakale seene puhastusele, Kukeseen La Liivateraaa Krõmps.
Seeni korjasime paduvihmas aga vihm ja õhk oli soe, seega tänu vihmale jäime ilma sääse rünnakust. Kuigi mulle ei mahu pähe kuidas üksikud sääsed ikkagi paduvihmas vastu peavad!!!
Koer oli üks suur häppi ise, kargas ja jooksis metsas nagu noor vasikas. Ahjaa leidsin ka mõne mustika aga õgar Berta sõi need minu eest ära :D
Seenebrigaadi puhastus sai alata!
Puhtad, või noh peaaegu :)
Kastme toormaterjal
Ta ei röögi, vaid õgib metsas rohtu
Mõõõnus
Meie kukeseene mets

Kuri metsloom :)

.... ja muud elukad
Neid me kohtasime siis kui südaöösel tagasi Tallinna kihutasime.  Tuleks võtta metsa ja koduloomade teatmik lahti ja need kõik olid meil teel sel ööl. Ahhh mis metsloomad - linnud, mutid, hiired, kärnkonnad  mõtlesid ka sellel ööl meie autoteele ette karata. Õnneks jäid kõik need loomad ja linnud meist metsa edasi, sest meil õnnestus väikeste mini-atakkide seeriaga  neist kõigist ohutult mööduda. Tulemus oli see, et adrenaliini tase oli nii kõrge, et kui öösel kell 3 koju jõudsime siis oli uni läinud. Noh vähemalt Berta norskas õndsalt oma und.

Selline tagasihoidlik nädalavahetus oli :D 


Ahjaaa Berta auhinnad said väärilise koha meie Hiiumaa kodus! 
:D :D :D (märkasin, et medali oluline osa on pildist välja jäänud)
Silmailu ka!


No comments:

Post a Comment