Friday, May 27, 2011

27.05. 2011 Berta esimene võistlus-treening agility

Täna oli see päev kui Berta osales oma esimesel agility võistlusel. Tegelikult oli see üldse esimene kord kui me koos tegime keerulisi tõkke ja tunneli kombinatsioone. Kõik oli ikka nagu päris, tutvumine rajaga, ajapeale sooritus ning enda osavuse proovile panemine. Võistlesime 2 erineva rajaga (ma tõesti ei ole suuteline joonistama seda takistuste kaarti - pole siiamaani saanud pihta kuidas nii paljud seda teevad). Muidugi harjumatu oli see, et esialgu vaatad ise 10ne takistusega raja läbi siis koer boksist välja ja kohe peab kuts triksis-traksis olema ja soorituse tegema. Ütleme nii, et kogu see asi oli mulle päris harjumatu. Berta nagu ikka nautis olukorda :)

Mis oli minule üllatus oli see, et ilma, et oleks saanud Berta möllamise-energia laengu maandada, oli ta hetkega kontaktis ja sooritas esimese raja puhtalt! Ise olin üliüllatunud, et kas tõesti! Kui ma suunan koera erinevate hüpete juurde ning tunnelisse siis seda ta ka teeb.

Teine rada oli keerulisem, seal oli 3 kohta, mis olid väga "trikid" ja ma olin 99% kindel, et  soperdan ja koer ei tea, mida teha. Aga tulemus on see, et need keerulised kohad läksid lups ja lups ning tavalisest hüppest tunnelisse suunamisel unustasi käega koralikult näitamast ja nii ta tunnelisse ei läinudki. Peale paari katset sai ka see viga parandatud :)  Aga lõbus oli ja ise ka imestasin, et kuidas me hakkama saime!  

Kui Berta hängis ja tegi sellise hipiliku naudinguga rada siis seevastu Cellie suhtub asja tõsiselt. Celllie sööstis nagu rakett rajale ja laheda häälitsuse saatel tuiskas ta takistused läbi.

Aga jube tublid olid ikka Soprano tibid!
Karin ja Cellie stardis
Karin näitas valesti aga Cellie läks ikka õigesti tunnelisse :)
Tõsine värk ikkagi
See hüppe kombinatsioon oli meile uus aga tegime ära!
Jesss, tehtud!
Milline harmoonia, juhendajal ja koeral sünkroon astumine :)
Lotta, liigume nüüd palun!
Aga võistluse kõige nutikam koer oli Rutt. No mis pagana pärast peab üks koer seda keerulist agility rada kõige paremini jooksma ja alles siis kui oled kõige parem saad kingituse. Võib ka teistmoodi. Kavalpeal Rutt otsustast soorituse alguses, et mismõttes peab rabelema, lähen ja võtan auhinna laualt omale meelepärase kingituse . Ja jooksiski keset võistlust auhinna laua juurde ning napsas enda kingituse ära ja pani plehku. Minuarust super nutikas koer :)
Kadi, Rutt ja Ruti uus lelu :)
Peale võistlust läksime sinna samasse metsa jalutuskäigule. Meie ja 8 russellit. Kahjuks olin fotoka seadnud valele reziimile ja seega on jalutuskäigu fotomeenutusest udused russellid.

No comments:

Post a Comment