Wednesday, August 3, 2011

02.08 2011 Trenni muljed


Tänase trenni soojendusest järeldasin, et tõotab tulla tempokas üritus. Koer oli ülikontaktne. Tänu vähendatud toidukogustele ja domineerimist pärssivatele tegevustele on kontakt koeraga paranenud, seega kontakt oli trenni lõpuni väga hea (kokkuvõte: väike viineritükk teeb imet).

Soojenduseks slaalom oli ülihea. Koer oli kiire ja tubli. Mõned üksikud apsud välja arvata oli sooritus väga positiivne. Slaalomile lisasime lõppu ka takistused. Esimesed katsed läksid perfektselt, umbes 8ndal korral koer ei läinud entusiastlikult hüppesse.

Juba viimased 2 trenni on olnud Bertal jama tõketega. Jääb tõkke ette seisma, vaatab minu poole ja keeldub hüppamast.

Läksime tõkke juurde out käsklust ja 8said harjutama. Toiduga meelitades teeb perfektselt ja siis äkki jääb jälle tõkke ette seisma.

Alustasime rajaga. Algus oli paljutõotav kuid siis jälle jääb tõkke ette seisma. Natalja juba eelmises trennis mainis, et Berta aeg-ajalt tagumist jalga imelikult hoiab. Olen ka ise seda märganud. Seega tegime järelduse, et Berta ei pelga ega seosta tõkke kartust mingi halva kogemusega, vaid ilmselt teeb tõkke ületamine ta jalale haiget.
Natalja vaatas küll jala üle aga mingeid nähtavaid/tuntavaid vigastusi ei ilmnenud. Eks pean Kadi juurde aja kinni panema ja paluma, et ta vaataks Berta üle, et milles probleem.

Igaks juhuks jätsime agility pooleli ja hakkasin SK-d tegema. Koera püsivus on vahel väga hea ja vahel kehvakene. Eks tühi kõht sunnib teda kärsitu olema aga tegelikult olen ikka rahul kuidas Berta kuuletub ja täidab käsklusi.

Täna uurisin ka treenerilt, et kuidas käituda olukorras kui Berta läheb kasside järgi segaseks ja lärmab. Kas see on normaalne. Minuarust oli Natalja märkus hea. Kui üks terjer eriti, Jack Russell ei tee kassist välja siis soovitas kiirabi kutsuda J see on terjeri loomus jahti pidada!

Seega lihtsalt keelata kui lärmakaks läheb ja koeraga kontakt saavutada.

Selline vahva trenn täna. Ahh jaa väiksed Austraalia karjakoera kutsad olid meil täna jälle trennis, seega nunnutamine ja kutsikate kaisutame oli täna ka programmis.

No comments:

Post a Comment