Tuesday, July 19, 2016

Pärnus suvitamas .... ups vabandust, võistlemas ikka!

Koht: Uulu 
Aeg: 16.7.2016
Kohtunik: Inga Järv


Käisime Pärnus suvitamas ehk meie mõistes tähendab see võistlemist – loogiline ju!
Uulus võistlesin esimest korda, väga mõnus plats ning ruumi ilmatu palju, kus koeraga soojendust teha ning kus hiljem jalutamas käia. Meeldis!


Bertaga 3 rada läksid nagu niuhti, ei suutnud võistlusmõllu sissegi elada kui juba finišeerisime kolmandat rada.

I rada AG
Inga rajad olid üllatuslikult nipikad, ei midagi keerulist aga just sellised, et valvel pidid paljudes kohtades olema – mulle meeldis.
Esimene rada nagu ikka läks meie tiimil soojenduse arvele, sest esimesel rajal hakkan mina taipama, kus me oleme ja Berta ööunest ärkama, seega olin meeldivalt üllatunud, et kokkuvõttes 5s koht ning kiirus 4,16m/sec.
Videot vaadates leian päris palju kohti, kus oleks saanud koera liikumist kiiremaks lihvida,  seega arenemisruumi meil on. Kontaktid said tehtud, ei olnud ideaalsed aga ei olnud ka napikad, seega ei hakanud neid parandama.

II rada AG
Taaskord üks hea joostav rada, mis meie tiimile kuidagi väga hästi istus. A kontakti vaadates mõtlesin, et väga ilus ei olnud, kuid ma tõesti ei märganud, et koer poomi üle hüppas. Olin nii hoos enda sättimisega õigesse kohta, et jätsin koera kontakti kontrollimata! Nii väga tahtsin peale poomi teha sundvalssi – mis muidugi õnnestus ideaalselt! Taaskord nii mõnelgi korral siksisin koera ees, mis Berta hoo alla kiskus, seega märkus mulle „ära loperda koeral jalus!“
Slaalomisse sisenemise nurk oli suhteliselt keeruline, kuid teades Berta oskusi ei ole ma kunagi ka kõige raskemaid slaalomi nurki kartnud, seega taaskord ilus sooritus mu kullakalli printsessi poolt.
Kiirus 4,26m/sec ja kohaks 7 

III rada AG
Eelmise raja poomikontakti mitte märkamine tegi meele mõrudaks, seega võtsin vastu otsuse, et see on rada, kus teen väga ilusad kontaktid. Kuigi kohtunik ei näidanud viga siis ikkagi käsutasin koera poomile tagasi ja andsin käsu ilus kontakt teha. Ka A hüppas ta kõrge kaarega üle, seega ka see sai ilusaks korrigeeritud.
DSQ kuid õnnelik selle üle, et kõik jubedad lõksud ei osutunudki meie tandemile lõksudeks.
Koera kiirus oli sellel rajal väga hea, slaalomis kuulsin isegi väikest niutsumist, mis tähendab, et Bertal käivitus turbomootor :)

Berta jooksmas:



Kokkuvõttes olen oma printsessiga ülirahul. Jep, esikolmiku jagunemises me ei osale, sest sealsete koerte kiirustele jääme ikka väga tuntavalt alla, kuid samas Berta kiirus kasvab järjepidevalt ning meie koostöö on väga heaks sujunud. Usaldame üksteist ning Bertaga agilityt joosta on puhas nauding!


Aga nüüd väikse kuradi etteaste!

Nèra A0 HY 1 rada
Jah, me olime terve päev platsil jalutanud, mänginud, sõnakuulelikkust teinud ning ca 1,5h jalutuskäigu metsas sooritanud, jah oli juba hilisõhtu ja ikkagi oli Nèra sätsu täis. Super!
Stardipüsivus oli sellel rajal „must“, seega koer starti ja minek. Jippiiii Nèra püsis! Okei kui tema stardipüsivus oleks „rock solid“ olnud siis ma oleks kaugemale läinud, kuid vähemalt ta püsis!
Kaarte lihvimisega tegelen, seega neid ei hakka siin üldse kommenteerima, sest need ei olnud ilusad
Kiirus 6,19m/sec ja I koht

Nèra A0 HY 2 rada
Rada, mis nõudis senisest veelgi paremat stardipüsivust! Kui Nèra oleks kaljukindlalt stardis siis oleksin kaugemale ette läinud ja oleks saanud esimese tunneli väljumiskaart oluliselt väiksemaks teha aga oleks oleks oleks. Sellegipoolest mudilane jooksis nagu välgunool ning meie koostöö oli arvestades koera noorust/kogenematust väga hea.
Kiirus 6,22m/sec ja I koht

Nèra saavutas midiklassis I koha, mille üle olen väga õnnelik, kuid annan endale aru, et meie koostöö vajab väääääga palju lihvimist ning kokkuharjutamist kui meie tegevust saab hakata agilityks nimetama.
… aga ma naudin mudilasega koostööd ning meie omavahelise üksteisemõistmise arenemist! Super!

Nèra jooksmas:




Aitäh Bertale ja Nèrale, väga tublid tegelased olete!

Nagu ikka kui kaamera ilmub lagedale on Berta poseerimas, seega Nèra auhinnafotod koos Bertaga :)

Mis see on?
Söödav?
Okei, okei, mis sa tõmbled kaamera taga, võin ju poseerida ..sekundiks!

No comments:

Post a Comment