Tuesday, April 25, 2017

JEO toetusvõistlus Pärnus 22.4.2017

Koht: Pärnu Agility sisehall 
Aeg: 22.4.2017
Kohtunik: Ede Brandt




Seekord otsustasin JEO toetusvõistluse Open radadele kirja panna ainult Nèra. Soovisin Nèra startidele keskenduda 100%lt ning joosta kõik 6 rada. Berta jäi koju laupäeva nautima ning ega ta protesteerinudki, et pidi üksi koju jääma.
Etteruttavalt ütlen, et seekordsed open rajad olid keskmised A3 tasemega, ei midagi väga keerulist aga mitte ka lihtsat. Kõikidel radadel oli poomi majajooksud kaldega kas paremale või vasakule, meil on see veel õppeprotsessis. Sellistes lahendustes kipun mina üldjuhul ise paremale-vasakule ära kalduma ja nii otsustab ka koer ning hüppab viltu kontaktpinda puutumata maha. Ehk siis see manööver on õppeprotsessis veel.

Open 1 AG rada
Päris hea jooksu rada, kus tuli nii mõneski kohas kiirendus endal ülesse kruvida, et koerale õige suund kätte näidata. Kui nuriseda siis seda, et jäin oma valssidega igas kohas hiljaks, mis tingis koera suured kaared ning mõningase hoo maha pidurdamisel. Tulemuseks ikkagi puhas rada.
Kiirus 5,15m/sec, I koht ning sellel rajal kõige kiirem tulemus

Open 2 AG rada

Saatuslikuks sai peale poomi olev tõkete kombinatsioon, kus tagasiminekul pidi koera vahele kutsuma ning koeraga nn ühel liinil joosta. See manööver on meie tiimi kõige nõrgem manööver. Õigem oleks öelda, et see on ainukene manööver, kus ma ennast ebakindlalt tunnen ja kehaasend totaalselt vale on. Arvata oligi, et mõlemal katsel see ei õnnestunud ning sealt see dsq tuligi, kuid enne seda ja peale seda kauni, kiire ja ilus rada. Hiiglama kahju, oleks nii väga soovinud ka teise raja puhtalt joosta!

Open 3 AG rada
Rada kus oli 2l korral A ja poom ehk siis võimalus teha 4xkontaktpindasid + 1xkiike, mulle sellised väljakutsed meeldivad. 5 trahvipunkti sain ma teiselt poomi mahatulekult, sest kaldusin ise liiga paremale ja seda tegi ka Nèra. Ülejäänud rada väga ilus, kiire ja puhas!
Kiirus 4,95m/sec, -5 poomilt, III koht ja sellel rajal kõige kiirem tulemus.



Kokkuvõttes III koht


Kohustuslik paraadfoto
Nèra on vapustav koer! Püsib stardis, teeb ilusad kontaktid (jep harjutame peame ikka, et saada need stabiilseteks), loeb minu kehakeelt väga hästi, ülikiire ning väga hea drivega. Meie jooksud muutuvad iga korraga stabiilsemateks ja ilusamatakse, rajal ei toimu paanikaosakonda. Alates Soome võistlustest tunnen, et midagi meie koostöös on muutunud, me oleme kokku sulanud ning me jookseme rajal ühtse meeskonnana. Ma naudin meie jookse, igal rajal pingutan ma ennast ikka kiiremini ja täpsemini jooksma ning igakorraga saan võisteldes meeletu adrenaliini süsti. Puhas rõõm on joosta Nèraga, igat starti ootan meeletu kirega ning kui oleme rajal siis me sulandume üheks ning teeme igakord oma elu parima jooksu.

Koju saabudes tervitas Berta meid rõõmuhõisetega ning kui ta nägi Nèra auhindasid siis nõudis kohest pildistamist, kus ka tema poseerida saaks. Mul on maailma kõige paremad koerad :)

No comments:

Post a Comment