Thursday, August 19, 2010

18.08.2010 Jalutusrihm

Tundub, et Berta on uue koduga harjuma hakanud. Teab, kus on tema pesa, söögi-jooginõud, diivanid, millele nurumise korral lubatakse ja voodi, kuhu salaja ise hüpata jaksab, kuid kus olla ei lubata. Suuresti mõistab "Ei!" tähendust, naudib kõhu alt sügamist, fännab kahte mänguasja (närimiskont ja karvane jalgpall) lakub sööginõu läikima ning tundub, et kasvab iga päevaga.

Ühesõnaga - õpib iga päev tarkusi juurde. Seejuures meie Küllikiga õpime vist vähemalt sama palju. :)

Kolmapäeva suursündmuseks kujunes õhtune õueskäik. Sõitsime Viimsisse Külliki vanemate turvalisse aeda. Berta sai selga jalutustraksid ja kaasa võtsime ka 5m jalutusrihma.
Võõras koht ja nõme jalutusrihm - õuega tutvumine algas tormakalt. Jookseb ja äkki nähtamatu sein ees. Rihmaga käimine nõuab harjumist-harjutamist. Iga mahalangenud leht, oksakribu, pikem murukõrs nuusutatakse-maitstakse üle. Kõik on uus ja huvitav!

Jalutusrihm nõuab harjumist - kusjuures mõlemal
Mida rohkem õue avastatud saab, seda tempokamaks ja julgemaks uurimisretk muutub. Nüüd hakkab tähelepanu jätkuma ka kaasavõetud kummipallile. Seda aetakse taga kuni tähelepanu alla satub mahakukkunud õun  - see ka veereb ja liigutab kui seda ninaga müksata!

Berta
Tühjal kartulimaal saab järjekordselt oma kaevuriandeid näidata. Mulda lendab igasse ilmakaarde ja Berta on ülirahul. Naerame mõlemad nii et vähe pole. Loodetavasti ei tee me kaevatalaskmisega endale karuteenet - Külliki armastab Hiiumaa-kodu lilli ju väga!

Kaevur
Mõnna-mõnna-mõnna-mõnna
Olen Bertaga igaks juhuks maja taga, kui Külliki läheb Triinut õue laskma - vanemate kassi. Triinu kardab koeri nagu tuld - ka kutsikaid. Triinu näeb kaugelt Bertat ja on sekundiga aiaposti otsas, kust jälgib tähelepanelikult toimuvat ürituse lõpuni. Õues olime pea kaks tundi.

Ettevaatlik Triinu


Õhtusöögi sõi Berta Viimsis, peale mida läksime kohe uuesti õue. Tubli nagu Berta on, tegi ta kohe häda nr.2 murule. Kiitsime ohtralt.
Koju jõudsime päris hilja. Sättisime kohe magama. Öösel üritas Berta meie juurde tulla vaid mõnel korral. Ka pesa hakkab vist omaks saama.

No comments:

Post a Comment