Sunday, August 22, 2010

21.08.2010 Berta meets Paula


Lõpuks ometi jõudis kätte päev kui sain oma plaanidega sinna maani, et sai kokku lepitud Leena juurde külla minek.
Asutasin ennast teele, üleõla seljakott kutsa vajaliku kila-kolaga ning teises käes kandekott koos meie Bertaga.  Seekord läksime Bertaga kahekesi, Indrek jäi koju tööd tegema.  No ma ei tea miks aga Berta lausa jumaldab autoga sõita ning oma uues kandekotis on ta nii rahulik justkui oleks ta seal terve elu olnud!
Kohale jõudes võttis meid vastu Leena, Mariaana ja üliarmas Paula. Paula on West Highland White terrier, kes on ühtlasi ja Cucci õde.  Berta ja Paula tutvumine algas alguses tagasihoidlikult üksteist üle nuuskides ning seejärel algas ülitormiline mänguhoog. No vahel ei saanudki aru, kas tegemist on ühe suure valge lõngakeraga või on kaks koera, kes üksteist kallistavad!
Mariaana, Berta ja Paula üksteist uudistamas
.... ahhh ära jama!
Koerte mängu vaadates oli meil pisarad naerust silmis. Nii lahe oli vaadata kuidas Berta üle Paula hüppas siis habemest kinni haaras, kuidas Paula sprinteri kiirusel aias ringe jooksis või kuidas Paula Mariaana varju üritas peituda, sest väänkael Berta kiusas teda.

Berta üle Paula hüppamas


Südantsoojendav oli vaadata kuidas Paula Bertat õrnalt puudutas, kartes mänguhoos liiga teha ja justkui oleks emaliku hoolitsusega temasse suhtunud ... noh vähemalt mulle tundus nii ;)

Berta õppis ratsutama, seekord Paula seljas
Nii vahva oli külas olla, hea oli Leenaga üle pika aja lobiseda. Berta oli ka külaskäiguga rahul, sest sai palju süles olla, paitusi vastu võtta ning kõigile näidata kui armas ta on!

sõbrannad
Meie arust on Berta maailma kõige ilusam, targem ja sõnakuulelikum koer.  Ta saab ideaalselt aru, mida ta teha ei tohi aga noh seni ta veel katsetab meid, et kas me tõesti oleme kindlad, et ta pahandust teha ei tohi (näiteks üritame talle järjepidevalt selgeks teha, et liistude närimine on keelatud tegevus aga Berta ei usu veel meid – kui meid märkab paneb tulistjalu jooksu. Või näiteks ükspäev keelasin tal Indreku kinga närida – ütlesin rangelt EI, mille peale ta pistis oma koonu kinga sisse ja vaatas mulle otsa oma armsate süütute silmadega.).
...aga Berta reageerib oma nimele ja oskab istuda ... juhhuuu!!

No comments:

Post a Comment