Sunday, December 12, 2010

11.12 2010 ...ja ikkagi meeldib meile lumi!

Täna esimest korda otsustasime kooli mitte minna, sest ootamas oli väga tähtis ülesanne.
Nimelt tänase päeva eesmärk oli lumepuhuriga Indreku ema, venna ja õe hoovid puhtaks teha. Ette kiirustades öeldes, just siis kui eesmärk sai saavutatud lõid taevaluugid valla ja algas uus lumesadu J

Nädalavahetusel ei saa kuidagi Bertale selgeks teha, et hommikud on mõeldud magamiseks. Nähes, et Berta ilme oli selline, et nüüd on viimane piir, hüppasin voodist välja ja õue. Kell oli 8. Esialgne plaan oli kiiresti tuppa tagasi aga ilm oli super ja Berta särtsu täis, seega sai tunnikese hommikul lumes möllatud.

Päev jätkus sellega, et asjad kokku ja startisime esimese abivaja suunas. Väänas algas Berta ja Saara möll. Vana hea särtsakas Saara oli tagasi!  Üldpilt oli selline, et lumepuistur viskas lund laiali ja koerad möllasid lumehangedes – üks lumine vaatepilt oli see!

Põgeneme!
Igal koeral oma jooksustiil
Lumepallid haakusid Saara jalgade külge
Berta järjekordsest lumehangest välja ronimas

Auto sissesõidud tehtud ja hoov lumest puhas, siirdusime edasi Indreku venna juurde. Ka siin sai hoov ja sissesõidud puhtaks tehtud, Seekord sai ka koertele trallitamise rada tehtud. Ja seda kasutas Berta / Saara ära, alustades kiiruskatsetega. Aga nagu kõik teavad siis russellid on energiapommid ja nii ka Berta. Kui Bertal on vastupidavust siis Saaral on nutikust. Berta tegi kiiruskatseid rajal siis Saara jättis alati üle-ühe ringi vahele. Lihtsalt ootas kui Berta ringiga temani jõuab ja jätkas siis jooksu koos Bertaga. Uskumatu aga tõsi – Berta teeb vahetpidamata ringe ja Saara teeb nutikaid puhkepause. Kusjuures Berta ei märganud, et Saara vahepeal puhkab.  Kogu vaatepilt oli nii naljaks, et me kõik vaatasime oma 15min seda tralli pealt ja naersime.

Lumine Berta
Lumine Saara ja Helen

Olid koerad õues või toas trall käis peaaegu vahetpidamata. Veel avastas Berta, et teise koera kont on alati ahvatlev. Nii nad Saaraga konte omavahel vahetasid, sest ka Saarale tundus, et teise koera kont on kuidagi parem. 

Jänes Laine, Saara, Berta ja kondivahetus

Aga nüüd hakkas ajalimiit selga suruma. Lumepuistur järelhaagisesse, pererahvaga hüvasti jäetud suundusime linna tagasi, et Indreku õe elamine lumevabaks tsooniks muuta.

Ütleme nii, et päev oli üliväga tore ja vahva ning palju sai lumes möllatud. Soovin, et nii mõnusaid päevi oleks veel ja veel.
Lumine Vääna on ilus

Aga nüüd on mõnus olla kodus, sülekoer Bertat paitada ja puhata.
Aitäh ilmataat ilusa talve eest!


Veel väike pildiseeria kuidas Berta linnuelu tundma õppis:

Ilus ilm täna väljas
Ooo linnukene oksal
Issand, mis karvane asi see punase rihmaga seal teisepool klaasi on!?
Lind, kuhu lendasid?
Hei pererahvas, tooge lind tagasi!

No comments:

Post a Comment