Thursday, December 30, 2010

24.12. 2010 Jõulud Hiiumaal vol.1

Seekord ehk nagu ka kõik eelmised korrad otsustasime Jõulud veeta oma Hiiumaal. Seal kohe tekib selline soe ja südamlik tunne. Tegelikult see tunne tekib aastaringselt, oled sa seal suvel, sügisel, kevadel, talvel alati on hea ja kodune olla.

Minemise saarele mõtlesime teha ülivara hommikul, kuid ülessaamine oli vaevaline ja otsustasime minna hilisema praamiga, Mis ei olnudki halb otsus, sest saarele jõudsime ikka hommiku valguses.

Saab juba praamile või ei saa!
 
Ahhh kui hea oli saarele maanduda. Majani jõudes fantaseerisime, mitme meetri kõrgused lumevallid meid ees ootavad aga tegelikult ei olnud midagi ülejõu käivat. Oma 45min lumelabidaga tööd ja oligi auto hoovi kaevatud ja tee majani rajatud.

Selline loomajälgedest kirju vaade avanes kui kohale jõudsime
 
Majas näitas miinuskraade aga nahk oli lumelükkamisest soe, seega maja soojaks tegemine oli hoopis romantiline. Kui meie nautisime oma Hiiumaa kodu vaikust ja rahu siis Bertale meenus vabadus, mis kaasneb Hiiumaal olemisega. Seega esimesed 30min jooksis ta nagu pöörane hoovis lumes ning ajas loomajärgi taga ning edasi soovis ta iga 10min järel õue minna.

Jõuluõhtu oli ilus, Maja soojaks köetud, kuuseoksad tuppa toodud sai Jõulusöömaaeg alata.... kahjuks seekord oli see ainult Berta söömaaeg.

Berta jõulukonti söömas
Mmmmm kui hea!
 
Nimelt tubade soojaks tegemisega ja valduste ülevaatamisega väsitasime ennast nii ära, et kell 00 vajusime unne ning jõulusöök jäi ahju küpsema. Õnneks on ahi selle süsteemiga, et kui toit valmis siis lülitab ennast ise välja. 

Noh vähemalt oli hea värske ja näljane tunne hommikul ärgata :)

Nii tühjaks see laud meil jäigi ;)


No comments:

Post a Comment