Monday, September 21, 2015

Pusztas Legacy Altariël hüüdnimega Nèra sai 4e kuuseks


4kuune sünnipäevalaps!
Meie kodu V.I.P, sünnipäeva aukülaline :)

Nèra elab hetkel sellist vahvat aega, kus igal kuul saab tema sünnipäeva tähistada. Seekord siis täitus pühapäeval 4 kuud. Samas on ta ikka vanuse poolest nii beebi kui beebi olla saab aga samas igapäeva elu on temaga justkui täiskasvanud koeraga. Kõik tegemised ja toimetused on sellised, mida teeb ka üks täiskasvanud kuts. 
Kus on Berta kargamas, seal on ka Nèra
Berta stiilinäited
ca 50% juhtudel on Nèra nobedam pulga äratoomises
Mets täis koeri
  
Just ükspäev mõtlesin, et väike Nèra teeb Bertaga kaasa kõik trennid ja jalutuskäigud. Alla 10km meie jalutused ei ole, kipuvad ikka sinna 15..16km kanti, mis koertele tähendab veelgi enam. Võtsin vastu otsuse, et koer reguleerib ise ära, mis talle sobib ja mis ei sobi. Seni ei ole Nèra kordagi ülesse näidanud väsimuse märke või tahtmatust osaleda koertega jalutuses, seega ka edaspidi on ta elu üliaktiivne. 

Mustikal
Metshaldjas
See pool on fotogeenilisem
 Nädalavahetusel avastasin, et minu aktiivne elustiil väsitab ka hüperaktiivse mudilase ära; jalutamine, mõttetöö ja sikutamismäng ning õhtuks oli kivipõrandal/diivanil väike must lokkis vaip. 

Nèra magamispoos nr. 1
Seekord on jahikoera kord puhata, Nèra valvab
Sekund ja diivanile vajus väsinud koer
Magamispoos nr. 2
Magamispoos nr. 3
 
Nèra igapäeva elu ongi täis jalutamisi, mängimisi, õppimisi ja teiste koertega koos eksisteerimist. Usun, et võin panna käe südamele ja kinnitada, et olen koera kõige vastuvõtlikumas elukuus pakkunud kuhjaga sotsialiseerimist, erinevate helidega toimetulemist, erinevates olukordades neutraalselt olemist ning näidanud koerale, et maailmas on väga palju koeri/inimesi/müratekitajaid, millesse tuleb neutraalselt suhtuda. Kuigi annan endale aru, et mudilase kasvatustöösse olen tõsiselt suhtunud siis aeg-ajalt paneb mind imestama mudilase võime erinevate olukordadega ilusasti toime tulla. Näiteks ühel õhtul õues olles meenus naabrile, et enne uut aastavahetust tuleks oma ilutulestiku tagavara õhku lennutada, ma ise ehmusin selle ootamatu sündmuse ees, kuid siis kogusin ennast kiiresti ja näitasin mudilasele, et selline see meie külas elu ongi ja jätkasime õues treeninguid (koer ei reageerinud mürale ning töötas edasi). 

Lemmik on pulgamäng
Nèrale meeldib magavat Bertat vaadata
Aknast väljavaatamine on üks lemmiktegevusi
 
Endiselt siiralt imestan töökoera töötamise võimes! Kui on töötamise aeg siis töötab täiel rinnal ja kui on võimalus puhata siis puhkab ja teda ei häiri ükski segav tegur. Koera kiires ümberlülitamise võimes sain järjekordselt veenduda kui ta esmakordselt kohtus hiidsuure cane corsoga. Küll klähvis ja uudistas teist aga nii kui fliislelu välja tõmbasin, keskendus kutsikas ainult minule ning Nèra võis kasvõi võõra koera jalgade juures mängida, hiidlasele pilku pööramata. 

Alguses suhtuti uude hiidkoera niimoodi!
Ja siis sai niimoodi kõrvuti tööd tehtud!
Mõmmik ise oli selline nupsik

Peale mõne minutilist tutvust toimus selline mäng :)
https://www.facebook.com/margit.valk/videos/10206190566421550/

Elu mudilasega on lõbus! Jätkame samas vaimus!

Statistikat ka:
4kuusena on koera kaal 5,8kg ja turjakõrgus 33cm

No comments:

Post a Comment