Monday, November 2, 2015

Saime jälle andekamaks :)


Berta oma loomulikus asendis kui Nèra trennis

 Nèraga agility trenne tegema asudes olin täiesti veendunud, et ta jääb esimesed aastad nn „käeotsa“ koeraks, keda ei saa kaugele saata, kellega tuleb lähikontaktis töötada. Tulevikus kogenud koeraga saab teha ka kaugjuhtimist kuid lähikontaktis tuleb temaga pikalt töötada.
Piisas ainult kahest trennist, et näidata kuidas ma eksin. Kaugjuhtimine toimis (kaugjuhtimise tingis puhtalt minu füüsiline võimetus koeraga ühte sammu joosta) ning isegi päris pikalt distantsilt. Esialgu arvasin, et tegemist puhtalt algaja kobaga, kuid kõik järgnevad katsed näitasid, et tegemist ei olnud kogemata juhtunud asjaga, vaid Nèra tõesti võttiski kaugelt olevaid tõkkeid õigelt küljelt ja ka tunnelisse saatmine distantsilt ei olnud probleemiks.
Muidugi kui räägin kaugelt saatmisest ja distantsil tunnelisse minemisest siis 5e kuuse kutsikaga jooksmine tähendab seda, et ma ei saa teda lõpuni usaldada, et ta alati kõike korrektselt teeb. Kutsikaga agilityt tehes ongi hea küljeks, et ma veendun koera soorituses lõpuni kui alustan uue elemendi näitamist, see on heaks meeldetuletuseks Bertaga jooksmisel (aeg-ajalt muutun Bertaga joostes lohakaks, mis tingib mõnikord koera tõkkelt ära tõmbamise või slaalomist välja võtmise).

Nèra kiirus oli vapustav, mis andis taaskord kinnitust, et oleks aeg hakata tegelema enda plahvatusliku kiiruse arendamisega.
Loomulikult pidi ta aeg-ajalt käima kaastrennilistega mölisemas kuid õnneks tema mölisemised piirduvad distantsilt klähvimisega ning minu tagasikutsumistele allumisega.
Samas sai tõestatud, et kui intensiivselt koeraga töötan siis ei oma tähtsust kui lähedalt mööduvad meist haukuvad koerad, Nèra on minule oma tähelepanu kinkinud.

Tegime algust RC kontaktide harjutamisega, õnnestumise protsent oli 30/70 meie tiimi kahjuks. Aga pole hullu, eks see olegi selline intensiivne eluaegne harjutamine.
Trennis ilmnes „vahva“ üllatus, koer tahab mega innuga rajale tormata, seega tõkke ees püsivus oli miinusmärgiga. Püsivuse harjutamine on õnneks hea element, mida saab kõikjal ja erinevates olukordades teha, seega sellega töötamine ei valmista raskusi.

Fakt on see, et Nèra puhul on RC ja stardipüsivus olulise tähtsusega. Neid peame tuunima, lihvima ja harjutama, harjutama, harjutama.

Nèra maiustab Berta kintsuga
Taaskord on Berta seltskonna väikseim koer!


No comments:

Post a Comment