Tuesday, December 8, 2015

JRT II mitteametlikud meistrivõistlused 6.12.15

Koht: TAKO / JRT Tõuühing
Aeg: 6.12.15 
Kohtunik: Elika Salonen

Taaskord võistlusele minnes sisenes autosse haigutav, unine, apaatne, „laske mul rahus magada“ meeleolus russell ning võistluspaika saabudes väljus autost ergas, kriiskav, energiline, „kus miski toimub, teeme ära“ meeleolus russell. 

Viimane poolaasta on Berta meeleolu agility platsil enamuse ajast väga motiveeritud ja energiline olnud, olenemata sellest, et kodus lebotas norskav ja diivanil mõnulev russell. Tõeline nauding on näha koera, kellel hakkab agilityhulluse helk silmadesse tulema.

1 rada HY
Rada oli väga mõnusalt joostavad, kuid mitte ka väga kerge, seega kontroll ja tähelepanu koerale pidi pidevalt olema. Otsustasin jooksul rõhku panna enda liikumisele ning sellele, et näitan koerale korrektselt jooksuliini ning teen ta kaared ökonoomseks. Enda arust õnnestus ja ei mäletagi, et lõpujoonel oleksin kunagi nii kiiresti jooksnud. Ahaaaa nii see agility käibki, kus koer sind rajal võhmale tõmbab – nagu kohe päris agility.

Kiiruseks 4,8m/sec 

Berta sai valesti aru, ta arvas, et toimub kõrgushüppe võistlus!
Ja mina sain ka valest aru, arvasin, et käib plaksutamise võistlus
2 rada AG
Kuna treener oli võistlusi vaatamas siis ei läinudki läbi minu salakaval plaan, et lasen koeral kontaktvigasid teha aga ära ei paranda. Seega otsus, et kole kontakt saab parandatud ning dsq väärikalt vastu võetud. Seekord tean, et ma ütlesin häälega „2-2; otsi“ ja koer tegigi kontaktid ära, okei need ei olnud need kõige ilusamad trenni kontaktid, kuid päris napikad ka ei olnud. No ja siis tuli pauk selgest taevast! Kontaktiviga kiigel!!!! Berta ei ole kunagi kiigekontakti viga saanud, see on ainus kontaktpind, kus olen saanud 100% kindlusega jääda koerast maha-tormata ette või manööverdada eemal oleva tõkke juurde ja minus on kindlus, et Berta teeb kiike ilusasti. No vot, ei tee!  Ehk siis nüüdsest tuleb ka kiike kontrollima hakata.
Ajakaotus tuli A ja poomi kontakti kontrollist ning sekund kulus sellele, et ma siiralt imestasin, et koer kontakti tegi (olin sajandiksekund isegi liikumisvõimetu üllatusest!). 

Kiire oli koer ikkagi ning tõketel kuulsin kuidas Berta niuksus ja kergelt haukus (üli cool!) Kiiruseks 4,5m/sec 
Kokkuvõttes III koht 

Veel on lootust, et tuleb puhas ag rada!
....ja siin lootus kustus!
Ühtlasi saime ka aasta agility russelli kokkuvõttes kolmanda koha (see oli mulle väga heaks üllatuseks!). Uhke tunne! 


ps. aitäh Marttile piltide eest!
ps.ps. Aitäh Nataljale muuvide eest!
ps.ps.ps. Aitäh kohtunikule ja ühingule, väga vahva võistlus oli. Järgmine aasta uuesti!


No comments:

Post a Comment