Tuesday, October 5, 2010

03.10.2010 Berta võistlustules – Jack Russell`i terjerite Club Show

Täna oli see päev kui Berta oma esimesel võistlusel võistles. Hommik algas kerge shokiga. Tõusin voodist üles, et alustada seda paljutõotavat päeva kui nägin, et Berta oma kotist välja tuleb ja ...ja lonkab!!!  Mis mõttes!? Eile olime Berta puhtaks pesnud (eile soovis Ceasar teda mitmeid kordi üle limpsida ja bokserile omaselt oli limpsimise tagajärjel Berta ilaga koos), terve eelmise õhtu rääkinud silmast-silma, mis teda ees ootab ja mida tegema peab ....ja nüüd ta lonkab. Murdosa sekund mõtlesin, et olgu kui koer on lombakas siis perenaisena kalpsan ise ringid koera asemel või meisterdan puidust toe, mis hoiab seisuringil teda õiges asendis ja aitab tal kõndida. Uhhh sada mõtet käis peast läbi. Mõtlesin, et mis seal ikka pakin koera ja ennast sisse ja asume teele. Viimsist haarasin Liina ja Margiti kaasa – nohh nii nagu ikka õiges tiimis on ka oma hooldemeeskond võistlustel kaasas.

Enne võistluste algust oli meil silmast-silma jutt
Vot sellel hetkel oli perenaisel ärevus sees
Saabusime võitluskohta ja õnneks koos saabumisega kadus Berta lonkamine. Regasime ja nummerdasime ennast ja lahti see läks. 38 russellit, mõni lärmakam ja mõni vaiksem aga segimist oli palju. Bertale omaselt eelistas ta kõigiga tutvuda ja sõbralik olla. Väike ehmatus oli, et enne oma ringi algust otsustasin Berta kotti rahunema panna, kui talle võistlusrihma kaela panin ja palusin kotist väljuda, vaatas ta mulle otsa ja haigutas. Tema mõte oli teha väike ennelõunane uinak. Känseldasin ta uinaku plaanid ja andsin käskluse olla energiliseks. 

"Energiline" Berta - hetk enne ringi mineut
Võistluste nunnu-vooru oleks Berta võitnud :)
Berta väsimus oli nii suur, et hoodlustiim pidi käega tema pead üleval hoidma
Õnneks virgus ta ja nii me ringi sammusime. Berta oli rahu ise aga minul hetkel küll võttis südame alt õõnsaks. Olen ise terve elu kindlasti vähemalt 500-l võistlusel osalenud ja kerge närviliblikas kõhus on kasuks tulnud kuid nüüd tundsin, et siin on vaja kindlat ja rahulikku närvi. Aga kui näign Berta õekesi siis ununes pabin ja asendus lõbususega. Teate kui vahva oli vaadata neid kolme beebiklassi tupsu, ise jube asjalikud ja samas sellised pisikesed energiapallid. Ma ei saa pihta kuidas keegi suudaks neist kolmest parima valida!  

Võistlustules
Candy vaatab Cellie etteastet
Hinnati kobedaks koeraks














Õde Cellie I-l kohal, meie jäime 2-ks ja nupsu Candy 3-ks
 Meie saime ringiga ilusati hakkama, kõrval traavimine läks hästi, laual kontroll sujus ilusasti ning ise arvan, et ka seisuringiga saime hakkama. Piinlik oli see, et pidin kohtunikule viinerise käe ulatama, mhh oleksin võinud ju pükste külge puhtaks pühkida.

Cellie võit tuli sellest, et ta otsustas oma perenaise Katrini auks esikoha saavutada. Meie Berta ja Candy olid ka väga tublid, eks kui minu ja Tiia sünnipäevad tulevad siis võidavad ka meie koerad!
Maari tuli Bertat tervitama
Pliis pliis palun õue pissile!
 Järglaste ring läks ka Soprano pliksidel hästi. Üliasjalik Elsie ja proff Anne näitas eeskuju kuidas peab olema ja meie kõik üritasime seda järgida. Nohhh jahh natukene proffe meenutasime ka meie J. Tegelikult peab ütlema, et esimese korra kohta tuli meil kõigil ikka jube hästi välja.
Ühesõnaga esikoht järglaste klassis tuli meile Sopranodele (vot ei ütle kui palju osalejaid oli!).
Anne ja Elsie võistlust jälgisin hoolega, Elsie seisab ikka nii pro-lt. Täpselt õige russelli seisak ja totaalselt liikumata. See on müstika kuidas Elsie Annet jälgib, täiesti katkematu silmside.

"Elsie, palun anna endast parim!"
...ja Elsie tegigi ilusa etteaste
PRO-de ring
Järglaste ring ja Anne hindav pilk :)
Esikoht ja uhke rosett Anne käes
Õded k(h)oos
 Veelkord suured tänud Annele ja Marisele, saime hea koolituse enne näitust. Usun, et Anne ja Elsie on meie üle uhked, sest me tõesti andsime endast parima!

Nii see päev meil läks, meie ja 37 teist russellit. 
Berta hooldenaiskond:
Berta hingetohter ja võistlusvaimu ergutaja- kogemustega koeraomanik Margit
Fotograaf ja Berta personaalne jalutaja - kogemustega koertejalutaja Liina
Peategelane ise - beebiklassi Berta

No comments:

Post a Comment