Saturday, October 9, 2010

07.10. 2010 Esimene koolipäev!

Kui lapsed lähevad esimesse klassi 1.septembril siis koerad 7.oktoobril! Aga täna oli meie esimene koolipäev ja esimene koolitund. Saabusime mööda ummistunud linna õnneks õigel ajal (pidin korralikult liiklema, sest mul ei ole ju hetkel kehtivat autojuhiluba - politseinikud,kui seda loete siis seda lauset siin ei ole olemas!).
Väike ärevus oli sees, kas Berta on tubli, kas mina saan kõigest aru jne.jne. Õnneks oli meil vastas kohe Elsie ja Cellie oma naisperega ning saigi müra alata. 
Natkene õdede vahelist madistamist ja algaski koolitund. Natalja on ikka väga hea koolitaja, kuidagi lihtsalt ja loogiliselt seletab asju. Kõik mida teeme ta seletab lahti, miks see vajalik on.

1. harjutus - kolm maiust ja koos koeraga liigud tagasi - kutsud koera, kiidad ja annad maiust. See on sellepärast, et koeraga sidet luua ja ta teab, et perenaise hüüdeid tasub tähele panna, sest siis saab alati preemiat.

2.harjutus - ringide tegemine. Maiuse abil teeb koer ringi ümber oma telje. Alustab ringi etgemist sinu ees ja lõpetab ka sinu ees. See on jälle selleks, et ta õpiks sind jälgima ja sa saavutaksid koeraga sideme

3.harjutus - tagurdamine. 2 maiust käes ja paned koera tagurdama. tuleb välja, et koer loomulikult ei tagurdaks. Ei teadnudki seda.

4. harjutus - Natalja hoidis koera, perenaine näitas koerale maiust ja jooksis eemale. Siis lasi Natalja koera lahti ja perenaine pidi koera kutsuma. Kõik õed said sellega suurepäraselt hakkama isegi selles situatsioonis kui oli palju teisi koeri läheduses.

5. harjutus - mäng. Fliispaelaga mängiga ning õpetada koerale käsklust "ANNA".

Veel näitas Natalja koeraga jalutamist, et kui jalutada siis koer on seal pool kus rihmgi, et ei tuiaks omapäi vaid ikka kontrolli all

Meie peame järgmiseks tunniks endale õiged kaelarihmad muretsema ning mänguasjaks ei tohiks olla piiksulelu. Eks me nädalavahetusel shoppingule lähe ja osta fliispaelad ja kaelarihmad.
Ahh ja järgmises tunnis peame maiuseks võtma viineritükid ning võileiva, millega hakkame koeri treenima, et nad igasugust jama maast suhu ei võtaks :)

Väga äge oli ja Natalja on väga hea. Mina igaljuhul ootan juba järgmist tundi!
Loodan, et Soprano pliksid teevad Elsile au ja on tublid õpilased.

No comments:

Post a Comment