Sunday, October 24, 2010

23.10 2010 Päeva märksõna: JALUTAMINE, hästi palju jalutamist

Täna otsustasime olla tervislikud ning terve päeva looduses viibida. Mõeldud tehtud, võtsime ka Berta loomulikult kaasa.
Kutsusime endaga Elisabethi kaasa ning nii me neljakesi Harku metsas jalutasime. Ilm oli ehtsalt sügisene.
Huvitav, keda Betti rihmaotsas hoiab kui Berta on taga taustal?
Betti näitas Bertale ette kuidas kuulekalt käsklust ISTU täita

Berta kaldamudas ukerdamaa
Metsas jalutades ilmus välja väike tiik. See on kohe niimoodi, et kui veekogu märkad siis peaks sinna ka mõne tammetõru, kivikese või muud sellist viskama. Indrek viska pahaaimamatult tammetõru vette ja uljas Berta kihutas sellele järele. Vette sulpsamast takistas teda muda, mis oli kaldal ja mille sisse ta rinnuni vajus.

Selline mudakäkk ta oli
Täna otsustasime katsetada kuidas Berta reageerib kui pargis tulevad vastu teised inimesed. Ei pannud teda rihmaotsa nagu tavaliselt vaid jooksis lahtiselt. Esimene seltskond lähenes meie suunas. Indrek võttis kätte maiustuse ja melitas Berta enda suunas. Hetkeks nagu oleks tahtnud võõraste juurde joosta aga Indrekui hõikamise peale tuli tema juurde. Seega ta on meie juures ka siis kui on ahvatlevaid objekte ümberringi. Suur tõenäosus on, et koeri nähes ta nii kuulekas ei oleks.
See park on tõesti metsistunud ja inimtühi, seega selline katsetus sai tehtud. Aga edasidi avalikus kohas jalutades on Berta ikka rihmaotsas. Mine tea kuidas inimesed koerale reageerivad ja eks ta ebaviisakas on kui ta kellegile tundmatule järsku jalgade juurde ilmub ja nõuab silitamist.
Betti asus meil fotograafi rolli. Peab ütlema, et tal kukkus see ülesanne väga hästi välja.

Aita Leida Berta
Berta sitsimise trenn
Pilt perealbumisse
Betti piruett Berta meelitamiseks
Berta piruett Bettilt maiuse meelitamiseks
Nummihetk: siis me veel ei teadnud, et Berta Betti lehti sööb
Harku mõis ja meie
Jalutuskäigu lõppsirgel hakkas äkki vihma/rahet/lörtsi sadama. Nii me tulistjalu kappasime auto poole. Õnneks oli seljataga pikk jalutuskäik seega oligi õige hetk sooja minna, sest Betti püksid ja Berta kasukas olid läbimärjad, kartsin, et meie seltskonna kõige pisemad külmetavad. Tuli välja, et hoopis mina olin see, kes külmetas ja endale löriseva nina ning kahtlaselt ebaterve olemise sai.

No comments:

Post a Comment