Tuesday, November 2, 2010

30.10 2010 Kutsad koolis

Täna toimus kool siseruumides ja kohe alguses sain Nataljalt uue õpetuse. Oleksin ju pidanud seda ka ise teadma aga noh jah.
Sisenedes koertekooli halli peab alati ise ees minema, veendumaks, et ukse taga ei ole suurt koera, kes võiks kutsa ära ehmatada. Soovitus on uks lahti teha, vaadata ja alles siis siseneda või väljuda. Soovitav on nii käituda ka kõikjal mujal, et vältida kutsa ehmatamist.
Vot selline väike õpetus.

Aga seekord tegime taas kõikide eelmiste ülesannete kordamist +

  • kaheksate tegemine – maius ainult põlve juures, eesmärk, et järgmised korrad hakkame õpetame seda, et meie käime ja kutsad lipsavad meie jalgade vahelt ise kaheksaid tehes
  • läbi tunneli jooks, Natalja hoidis koera ning meie hüüdsime „tunnel“ ning jooksime ise tunneli otsa ja ootasime koera (võttis päris võhmale!)
  • õpetus „otsi“. Väike silmatorkav asi maha panna. Kutsat lühikese rihma otsas hoides, paneme maiuse sellele asjale. Anname käskluse „otsi“ – kutsa võtab maiuse ära, kiidame teda ja anname oma käest maiust (kutsad peavad nägema, et me sellele alusele maiuse paneme)
  • mis mina sain teada on see, et „lama“ käsklust andes peab maius maha panema, mitte käest andma. Mingil põhjusel andsin ma maiuse Bertale suhu - õigem oleks öelda, et Berta napsas selle varem ära kui jõudsin maiuse maha panna :) 

Lisaks küünelõikuse tõed. Tuli välja, et Soprano tüdrukud on väga tublid küünelõikajad. Kui meie koertele küünekääridega läheneti siis vaatasid nad sellise pilguga, et tuttav värk ju!!!
Hea soovitus on aegajalt kutsa sülle võtta ning küünekääridega küünte vastu toksida, see pidavat küünelõikamise hirmu peletama.

Vahva oli see, et seekord oli tunnis ka Prantsuse buldog, kui russellid tegid kõike hüpates ja välgu kiirusel siis buldog enne tegutsemist kaalus igat liigutust, oli aeglane ning väljapeetud. Seekord siis taipasin, mida tähendab energiline koer. Bertaga oleme nii harjunud, et kõik, mida ta teeb on tehtud välgukiirusel ja kui istub, lamab või teeb kaheksaid siis teeb ta seda hüpates :)

No comments:

Post a Comment