Thursday, September 9, 2010

2.09.2010 Surfipäev ja piknik Ristnas!

Täna möllas tuul. Oleksime juba varem liikvele läinud aga Berta magas nii mõnusalt, et otsustasime ka ise pikema hommikupooliku teha.

Berta magab õndsas unes

Asjad kokku ja asusime teele Ristnasse, meile avanes vahva vaatepilt

Indrek, Berta ja Ristna

Avanes kergelt tormine Ristna. Kuna tuulesuund oli kirde siis tuult oli aga surfiilm ei olnud ideaalne, lainet oli aga Ristna kohta oli laine nigel ning tuul auguline.
Tühja sest tuulesuunast Bertal oli lõbu laialt, sai mängida ju „kummimehega“ alias Madisega

Kummimees ja Berta vol. 1

Kummimees ja Berta vol. 2

...näritud surfisusse

Ausalt, mina ei närinud midagi!

...käbisid söödud

Tantsulõvi käbiga

..sai tehtud kuiva surfitrenni

Surfitibi Berta

.... surfivarustuse ümber tiireldud ja üle vaadatud

Berta tiirlemas

Berta pidas pikniku Ristnas, mida hing veel ihkab kui on maitsev söök, värske õhk ja imeline loodusvaade

Berta idülliline piknik mere ääres


Lisaks sai veel Bertaga mereääres jalutatud ning jõhvikaid tutvustatud ja nunnu pilte tehtud

Berta testib tuulekiirust
Indrek ja Berta Ristna rannamõnusid nautimas

Ta on nii armas
Jõhvikal

Õhtu möödus Ristna külje alla Alari suvekodus. Surfaritel on kombeks, et oodates tuult kogunetakse, juuakse rummi, arutatakse maailma asju ning lauldakse, ka seekord ei murtud traditsioonidest välja. Bertaga kuulasime surfijutte, kuulasime kuidas lähenev torm hoogu kogus ning arutlesime üheskoos, et kus küll selle neetud jäiselt külma põhjatuulega Hiiumaal lainet püüda.
Omamoodi oli Jussi elufilosoofia, mis pani mõtlema; muretsedes lemmiklooma või saades lapsevanemateks ei tohi pühenduda ennast ainult ühele asjale. Alati tuleb jätta aega oma hobidele, alati tuleb jätta aega oma elukaaslasele, alati peab olema aega tegeleda ka enda asjadega. Elu ei tohi sisustada ainult pühendumist millegile või kellegile, tuleb jätta ruumile kõikidele asjadele, mis inimest huvitab. Ilmselt oli tema jutt ajendatud sellest, et seekord rääkisin ainult Bertast, jättes teemadest välja viimase aja põnevad surfielamused või sõidupäevad. Mhh eks olen vist jah viimasel ajal keskendunud ainult Bertale aga eks ole see tegelikult mu enda valik ja nii mulle hetkel meeldib ka.

Alar ja Hanno laulmist lõpetades

Koju jõudes olid Bertal mängutuurid sees. Enne magamaminekut mürasid Berta ja Indrek sellise hooga, et seekord väsis küll Berta varem kui Indrek

Mürahoos vol. 1

Mürahoos vol. 2

Hetk enne uinumist. Ausalt, meie ei puutunud Berta kõrvasid.

Heitsime magama tormituulte ulgumise saatel. Öösel käisime veel vaatamas kuidas puud lookas ja meri mühises. Berta nohises õndsas unes ja ei lasknud ennast häirida eimillestki.

No comments:

Post a Comment