Friday, September 10, 2010

4.09.2010 Kohupiima-mustikakook ja hüppekoer Berta

Pole midagi parata, Berta on harjunud, et pererahvas armastab kaua magada, seega enne 10-t ta endast märku ei anna, vaid magab ka õndsat und.
Hommik oli rahulik ja mõnus, isegi päike andis endast vaikselt märku aga ilm on ikka põrgulikult külmaks läinud. Noh vähemalt selle mõnusa 30-ne kraadise soojuse kõrval on 12 soojakraadi ikka päris talvine. Nagu vanad spordiinimesed ütlevad ei ole olemas kehva ilma, vaid kehv riietus, seega panime oma parimad soojad riided selga ja otsustasime Hiiumaa ilusama metsa üles otsida. Minul oli väike salakaval plaan mustikaid varuda, et õhtuks mustikakook teha, Indrekul ja Bertal oli eesmärk mürada ja metsas jalutada (Berta puhul tähendab jalutamine jooksmist ja aukude kaevamist).
Leidsimegi oma imeilusa mustikametsa ülesse. Siinkohal võtan mütsi maha kõigi RMK inimeste ees, sest olete teinud imelist tööd. Hiiumaa RMK metsarajad, lõkkekohad ja majad on kiiduväärt! Suur aitäh Teile, et olete meie linlaste jaoks need ilusamad metsarajad kaardistanud ja vahvad käimisrajad sisse teinud – ausalt, igakord kui RMK-ga kokku puutun imestan, et nii suurepärast tööd on tehtud!

Hindame RMK tööd kõrgelt

Mustikatest mets kihas. Meie mustikal käik tähendab seda, et nii kui mõne põõsa juurde kükitad ja hakkad marju korjama kalpsab Berta nagu noor vasikas kohale ja üritab kõik marjad eest ära napsata – mõnel juhul tal see isegi õnnestub.

Mustikakutsu

..mina ei teinud midagi!

Päriselt, meie koer sööb mustikaid nagu oleks need tõelised maiused. Kui metsas ta natukene kaugele kimas siis piisas nime hüüdmisest, mustika näitamisest ja hetkega oli ta sinu juures.

Mustikapätt

... ausalt mustikad hüppavad ise mulle suhu!

Tõeliselt romantiline oli käsikäes metsas jalutada ja vaadata kuidas Berta metsas silkas ja samblaid tuhnis – kes kardab, et hooletult tal metsas joosta lasime siis teadke, seal metsas enam usse ei olnud ja seened Bertat ei huvita.
Ehh aga meie koer avastas, et vahva on kännu otsa ronida ja meile ennast poseerida. Seda tegi ta kohe mõnuga.

Poseerimine vol. 1

Poseerimine vol. 2

Täiuslik kompositsioon

Poseerimine vol. 3

Poseerimine vol. 4

Lisaks avastas ta endas lenduri võimed ja seega lendas ta nii mõnegi kännu otsas vuhinal alla. Ta on hüpikkoer, üritame küll kõrgeid hüppeid vältida, kuid 30% juhtudel õnnestub tal ikka kõrgele karata.

Hüpe vol. 1

Hüpe vol. 2

Hüpe vol. 3

Metsast ajas meid minema närvidele käivad põdrakärbsed, kes pugesid juustesse, kõrvadesse ja riide vahele...vuihh kui vastik oli.

Jalgadele valu!

Õhtul jätsime Indreku majaümbrust ilusaks tegema ja suundusime Bertaga Luidja randa.
Samal ajal kui mina ilusat taevast ja merd imetlesin, silkas Berta mööda mereranda ja püüdis tuules lenduvaid mererohutuuste.

Rohumaa rannas

Muuseas meil on rutiin, et enne õhtusööki käib Berta treenimine. Selgeks on saamas ISTU ja LAMA, nimepeale kohaletulek on samuti selge. Lisaks on tal selge, mida tähendab EI. Indreku sõna kuuleb väga hästi, minul kipub selle EI juurde ikka leebe PALUN tulema aga luban, et varsti olen ka mina range.

Mmmm aga kohupiima-mustikakook sai imehea!
...ja päev oli täna jube vahva, meil on ikka ülimõnus pere!

Lõpetuseks paar pilti Hiiumaa püsielanikest.

Põlisasukas vol. 1

Põlisasukas vol. 2

Põlisasukas vol. 3

1 comment:

  1. Imeilusad pildid Bertast!!! Tal on Hiimaal väga vahva puhkus olnud!

    ReplyDelete