Shokolaadikook
1 pakk taluvõid
6 tahvlit tumedat shokolaadi (tegelikult kogus on igaühes kinni kui shokohoolik ta on)
3 muna
1 spl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 pakk vahukoort (tegelikult ükskord unustasin vahukoore lisada ja kook oli ikka väga hea)
vanillisuhkrut
suhkur + sool
Valmistamine:
* sulatan või
* seejärel sulatan veeanumas shokolaadi (veeanumas sellepärast, et siis ei lähe shoks kõrbema)
* segan sulavõi ja shokolaadi
* vahustan munavalge ja munakollase eraldi (see on mu isiklik kiiks, et munad tuleb eraldi vahustada, pärisretseptis seda kirjas ei ole)
* munakollase vahule lisan jahu, näpuotsatäis soola (see teeb kuidagi kogu massi paremaks) ja küpetusulbri ning segan selle massi shokolaadi massiga
* seejärel segan munavalgevahu shokolaadi massile
* siis vahustan vahukoore suhkru ja vanillisuhkruga (tegelikult vist ei oleks tavalist suhkrut vaja aga teen seda sellepärast, et siis on parem vahukoort limpsida)
* vahukoore segan kogu taignaga kokku
Tainas tuleb sellin hapukoore paksune.
Panen taigna rasvainega määritud vormi ja küpsetan ca 150 kraadi juures siis kui valmis saab. Küpsetusaegasid ei oska öelda, sest see sõltub ahjust, peaasi, et põhja ei kõrbe. Isegi siis kui kook on seest natukene taignane siis on ta ka väga hea.
Minule maitseb kook teisel päeval kui on jahtunud ja hangunud.
Olen kuulnud, et taignasse on lisatud jõhvikaid, olevat olnud väga hea tulemus!
Ühesõnaga reegel on see, mida rohkem shokolaadi, seda parem.
Mõnikord kui soovin ekstra magusat tulemust siis jahtnud koogile määrin pale hapukat moosi ja peale panen vahukoort, tulemuseks shokolaaditort voila!
Head valmistamist ... mmmmmm
No comments:
Post a Comment